Sitegrity

Mi a Sitegrity?

Sit – ülés

Integration – integráció

Az ülés egy olyan testpozíció, amely anatómiailag eleve kedvezőtlen helyzetbe hozza a csont-ízület- és lágyrészrendszert. Mesterséges világunk a test pihenésére szánt pozíciót praktikai kellékké, egy egyoldalú leterheltségű munka alapvető helyzetévé alakította, melyért nem feltétlenül vállalt teljeskörű felelősséget.

A Sitegrity team tagjai a testtartás elemzésével és fejlesztésével foglalkoznak. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a testtartás minden esetben harmonizálható. A Sitegrity koncepció kifejezetten az ülő testhelyzetet megkívánó munkakörökben dolgozók statikai körülményeire és mozgásszervrendszerük állapotára fókuszál. Edukációs módszerünk alapja egy olyan hozzáállás, amely a humán szervezet működésének és reakcióinak megértésére helyezi a hangsúlyt. A testtartás fejlesztését egyéni, lágyrész manipulációs technikákon alapuló testkezelésekkel végezzük. Az ülő dolgozókra fejlesztett testkezelési programunk célja az ülés harmonizálása.

Csapatunk több szakmai terület képviselőjeként testesíti meg a Sitegrity koncepció aspektusait. Magyarország strukturális integrációs irányzata, a TestSzobrászat az, ami közös nevezőre helyezi elhivatottságunkat, a test statikai harmonizálását.

 

Verasztó Gyula

verasztó_gyula

Szerencsés Ferenc

Hornyák István

Dezső Ákos